De Kriekenboomsage

Ruim een eeuw geleden stond Schaarbeek bekend om zijn krieken. Door de snelle verstedelijking ging dit grotendeels verloren. Vandaag beginnen Lambiek-brouwers en Geuze-stekerijen hier en daar opnieuw bier te brouwen met deze kriekenvariëteit. 

Jammer genoeg komen deze krieken niet meer uit Schaarbeek maar in het beste geval uit het Pajottenland of van ver over de landsgrenzen want in het Schaarbeek van de 21ste eeuw is er op het eerste zicht nog weinig plaats voor boomgaarden. Maar wie wat beter rondkijkt vindt in de openbare ruimte en de tuinen van haar inwoners, scholen, organisaties en bedrijven nog voldoende plaats voor de Prunus Cerasus ‘Schaarbeekse kriek’.

In het project ‘Schaarbeekse Kriekenboomsage’ werken Gemeenschapscentrum De Kriekelaar en 1030 Cultuur sinds 2011 samen met de Bûûmplanters aan de herintroductie van kriekelaars en de organisatie van activiteiten hierrond.

Wens je meer updates over de Kriekenboomsage? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg de facebook paginavan de Kriekenboomsage.