11.11.11 in Regio Noord

Publicatiedatum: 
Vrijdag, 13 oktober 2017 - 10:34

Draag je steentje bij aan het goede doel, kies uit dit gevarieerd programma!

11.11.11

Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne. Niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering… Oorzaken waar 11.11.11 elke dag, samen met zijn leden, structureel aan werkt. 

Regio Noord, dat is De Kriekelaar (Schaarbeek), Ten Noey (Sint Joost Ten Node), De Linde (Haren) en Everna (Evere), stellen een gevarieerd programma voor in het teken van de campagne. Theater, koken, film of een stadswandeling, er is voor ieder wat wils! Maak van de gelegenheid gebruik om alle centra in Regio Noord te leren kennen en een steentje bij te dragen aan het goede doel. 

Fototentoonstelling: Migratie in Niger
GC Everna en GC De Linde stellen elk vijf verschillende foto’s tentoon van een fototentoonstelling van 11.11.11 over migratie in Niger. Je kan de centra gewoon binnenwandelen om de foto’s te bekijken.

Wanneer? Van maandag 6.11.2017 tot maandag 13.11.2017
Waar? GC Everna en GC De Linde
Prijs: Gratis

Film: Raftan

De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran; zo kan hij bij Fereshteh zijn...

Wanneer? Di 7.11 van 20 tot 22u 
Waar? GC De Linde
Prijs: 5 euro
Meer info

 

Fototentoonstelling: Een reis door Sint Joost
Fotografe Valentina Summa en 11.11.11-medewerkster Shilemeza Prins nemen je mee op een fascinerende reis langs de Koerdische, Aramese en Armeense gemeenschappen van Sint-Joost-ten-Node, drie volkeren die hetzelfde grondgebied delen, zowel hier als in hun geboortegebied, Koerdistan.

Wanneer? Tot zaterdag 18.11.2018
Waar? GC Ten Noey (tijdens de openingsuren)
Prijs: Gratis
Meer info

Vegan docu-lunch
Femma Royale, Ten Noey en 11.11.11 organiseren een vegan-docu-lunch ten voordele van 11.11.11. Je kan de poëtische documentaire The Art of Becoming van Belgische regisseurs Hanne Phlypo en Catherine Vuylsteke bekijken, over drie minderjarige vluchtelingen in Europa. Na afloop gaat de bar open en is er een vegan hapjesbuffet. Er is kinderanimatie voorzien. En, nog een goede reden om er te zijn: er wordt een hammam-avond verloot onder de aanwezigen.

Wanneer? Zondag 5.11.2017 van 14u tot 17u
Waar? GC Ten Noey
Prijs: 5 euro, inclusief veganistische hapjes
Meer info

Expo en kookworkshop: Ode aan de patat
Gestoomd, als friet, kroket, puree of gratin, de aardappel is eindeloos veelzijdig! Maar wat is het verhaal achter deze knol? Met een gids bezoek je de expo Patat! Van de papa’ bij de Zuid-Amerikaanse Indianen tot het succes van het bintje. Na het bezoek experimenteren we in GC Everna met gekende en minder gekende bereidingen waarin de aardappel de hoofdrol speelt.

Wanneer? Dinsdag 7.11.2017 van 10u tot 15u
Waar? GC Everna
Prijs: 10 euro
Meer info

Film en conversatietafel voor Nederlandskundigen
Nederlandstalige film voor anderstaligen over het thema migratie, in het kader van de week van 11.11.11. Na de film kan iedereen deelnemen aan een conversatietafel over migratie en vluchtelingen.

Wanneer? Dinsdag 7.11.2017 om 9u15
Waar? GC De Linde
Prijs: Gratis
Meer info 

Breien voor Duinkerke
Tijdens het wekelijkse breiatelier in GC De Linde, gaan de breiers deze keer aan de slag voor de vluchtelingen van het kamp in Duinkerke. Iedereen is welkom om mee te doen. Breng wol en breipennen mee. Je krijgt ter plekke advies en hulp.

Wanneer? Donderdag 9.11.2017 om 19u
Waar? GC De Linde
Prijs: Gratis

Een wereldbuffet voor Duinkerke
Iedereen is op vrijdag 10 november welkom om mee te koken voor de vluchtelingen van het kamp in Duinkerke. Kom jouw lievelingsgerecht bereiden in GC Everna en werk zo mee aan een buffet met gerechten uit de hele wereld, misschien ook uit het thuisland van een vluchteling. De jongeren van Jeugdhuis ’t Schab nemen alle eten op zondag mee naar Duinkerke om het te verdelen. Tijdens het koken gaan we in gesprek over ‘onderweg zijn’ en ‘thuiskomen’.

Wanneer? Vrijdag 10.11.2017 van 12u tot 15u & van 18u tot 21u
Waar? GC Everna
Prijs: Gratis, je mag zelf ingrediënten meebrengen
Meer info

Bezoek aan het vluchtelingenkamp van Duinkerke
Een aantal jongeren uit Evere en omstreken trekken op zondag 12 november naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Ze delen er eten en hulpgoederen uit en leren er over de leefomstandigheden van de vluchtelingen. Wie eigen vervoer kan voorzien mag aansluiten, grote wagens voor hulpgoederen zijn meer dan welkom!

Een lijst van hulpgoederen die je kan doneren in Everna vind je hier.
Wanneer? Zondag 12.11.2017
Meer info: everna@vgc.be

Theatervoorstelling Guernica reloaded Fear and the City

Club Al-Hakawati is een door gevluchte jongeren opgericht theatercollectief uit Berlijn. In het kader van een internationale jongerenuitwisseling gesteund door Youth in Action (Erasmus +) brengt de groep de voorstelling Guernica reloaded - Fear and the City eenmalig op Belgische bodem.

Belangrijk: de voorstelling wordt gespeeld in het Duits en het Arabisch, zonder boventiteling.
Wanneer? Donderdag 16.11.2017 om 20u
Waar? GC Ten Noey
Prijs: Gratis, reserveren noodzakelijk

Volkskeuken
Schuif op zaterdagavond je voeten onder tafel en laat je verrassen door onze volkskeuken in samenwerking met Our House!
Our House Project is een Brusselse vzw die de effectieve integratie van vluchtelingen bevordert, onder meer door culinaire en culturele uitwisselingen tussen nieuwkomers en gastcultuur. Deze keer bereiden ze hun authentieke wereldkeuken in De Kriekelaar.

Wanneer? Zaterdag 18.11.2017 van 18u tot 20u
Waar? GC De Kriekelaar
Prijs: 12 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen
Meer info

Dansvoorstelling Raizes
Mensen, huis, wortels, reis, identiteit, samen, anders, weg, mij, u ... ons. Op basis van zijn zoektocht naar een thuis en identiteit creëert Ricardo Ambrózio met Raizes een dansvoorstelling die ons doet nadenken hoe diep onze wortels zijn. Een fusie van hedendaagse dans en populaire werelddansen met live Braziliaanse muziek.

Wanneer? Zaterdag 18.11.2017 om 20u
Waar? GC De Kriekelaar
Prijs: VVK 11 euro - Kassa 13 euro - -26j 8 euro - Paspartoe kansentarief 2 euro
Meer info 

Stadswandeling 19de -eeuwse bannelingen te Sint-Joost-ten-Node
Jos Laporte bespreekt de roerige 19de eeuw, waarin uit alle hoeken van Europa vluchtelingen naar Brussel kwamen. Hij plaatst het thema migratie van de 11.11.11. campagne in een historisch perspectief.
Na de wandeling komen we terecht in Bib Joske waar we ons kunnen warmen aan een kom soep en waar levende jukebox Mark Deknudt live en op verzoek muziek speelt.

Afspraak om 13u45 aan het Gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node, Sterrenkundelaan 13
Deelnameprijs: 11 euro
Inschrijven: nderiemaeker@yahoo.com of shilemeza.Prins@11.be

Wanneer? Zaterdag 18.11.2017 om 13u45
Waar? Gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node, Sterrenkundelaan 13
Inschrijven via nderiemaeker@yahoo.com of shilemeza.Prins@11.be
Prijs: 13 euro