NL - We nemen een diepe duik in onze liefde voor eten met kunstenaar Samah Hijawi en haar doorlopend research project Kitchen.Table. - een onderzoek naar de verschuiving van voedselpraktijken door handel en migratie.
In haar performance dinner begint ze altijd met het bescheiden oost-mediterrane kruidenmengsel Za'atar, en de drie basisingrediënten die nodig zijn om Za'atar te maken: sesam, oregano en sumak. Met deze drie kruiden als uitgangspunt verweeft Samah in haar voorstellingen de verhalen, de mensen, de landschappen en de recepten die kunnen worden getraceerd door de levenslijn van deze planten te volgen.
Ze nodigt ons uit om deze planten fysiek en van dichtbij te bekijken en te leren over hun astrologische connectie met de hemellichamen en planeten.
We zitten samen aan tafel voor een maaltijd met oude, klassieke én hedendaagse recepten geïnspireerd op deze drie planten, die ons een dieper inzicht geven in de achterliggende politiek van het voedsel op onze tafels.
FR - Nous plongeons dans notre amour pour la nourriture avec l'artiste Samah Hijawi et son projet de recherche en cours, Kitchen.Table. - Une enquête sur l'évolution des pratiques alimentaires à travers le commerce et la migration.
Dans son dîner performance, elle commence toujours par l'humble mélange d'épices de la Méditerranée orientale, le Za'atar, et les trois ingrédients de base nécessaires à sa fabrication : le sésame, l'origan et le sumac. En utilisant ces trois épices comme point de départ, Samah tisse dans ses spectacles les histoires, les personnes, les paysages et les recettes que l'on peut retrouver en suivant la ligne de vie de ces plantes.
Elle nous invite à regarder ces plantes physiquement et de près et à découvrir leur lien astrologique avec les corps célestes et les planètes.
Nous nous attablons ensemble pour un repas composé de recettes anciennes, classiques et contemporaines inspirées par ces trois plantes, ce qui nous permet de mieux comprendre la politique sous-jac
In haar performance dinner begint ze altijd met het bescheiden oost-mediterrane kruidenmengsel Za'atar, en de drie basisingrediënten die nodig zijn om Za'atar te maken: sesam, oregano en sumak. Met deze drie kruiden als uitgangspunt verweeft Samah in haar voorstellingen de verhalen, de mensen, de landschappen en de recepten die kunnen worden getraceerd door de levenslijn van deze planten te volgen.
Ze nodigt ons uit om deze planten fysiek en van dichtbij te bekijken en te leren over hun astrologische connectie met de hemellichamen en planeten.
We zitten samen aan tafel voor een maaltijd met oude, klassieke én hedendaagse recepten geïnspireerd op deze drie planten, die ons een dieper inzicht geven in de achterliggende politiek van het voedsel op onze tafels.
FR - Nous plongeons dans notre amour pour la nourriture avec l'artiste Samah Hijawi et son projet de recherche en cours, Kitchen.Table. - Une enquête sur l'évolution des pratiques alimentaires à travers le commerce et la migration.
Dans son dîner performance, elle commence toujours par l'humble mélange d'épices de la Méditerranée orientale, le Za'atar, et les trois ingrédients de base nécessaires à sa fabrication : le sésame, l'origan et le sumac. En utilisant ces trois épices comme point de départ, Samah tisse dans ses spectacles les histoires, les personnes, les paysages et les recettes que l'on peut retrouver en suivant la ligne de vie de ces plantes.
Elle nous invite à regarder ces plantes physiquement et de près et à découvrir leur lien astrologique avec les corps célestes et les planètes.
Nous nous attablons ensemble pour un repas composé de recettes anciennes, classiques et contemporaines inspirées par ces trois plantes, ce qui nous permet de mieux comprendre la politique sous-jac
Voor wie
18
- 110 jaar
Wanneer
van 12.30 u. tot 14.00 u.
Meer over Cultuur overdag: lunch performance Holy cow and the pomegranate
Locatie
Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek
Praktische informatie
trein; halte Brussel-Noord
tram 55, 56, 33 en nachtbus N01; halte Rubens
tram 25, 94; halte Liedts

© Catarina Santos
Prijs
€ 15
€ 4 (Paspartoe tegen kansentarief)
Contact
GC De Kriekelaar
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek
In samenwerking met
Gemeenschapscentrum Everna vzw