Outrar - Lia Rodrigues - Dans

20.5.2021

Outrar - Lia Rodrigues - Dans

Outrar betekent de ander worden, besmet worden door de ander in een praktijk van voortdurende uitwisseling. Na haar succesvolle choreografische meesterwerk Fúria een explosieve voorstelling die veel deining creëerde op de grote scène van het Théâtre National op het Kunstenfestivaldesarts in 2019 keert Lia Rodrigues terug om een werk te delen dat ze samen met haar gezelschap in Brazilië heeft ontwikkeld en dat tot stand is gekomen tijdens de laatste maand van Covid-19 gezondheidscrisis.

Geconfronteerd met de onmogelijkheid om te reizen en de noodzaak om in Brazilië te zijn werkte ze online samen met de kunstenaars van haar dansgezelschap en met muzikanten om een nieuw project voor het festival te creëren, een project waarin de choreografie van continent naar continent reist, en van lichaam naar lichaam.

Outrar is een reeks choreografische instructies en een geluidsbrief die vanuit Brazilië wordt gestuurd naar Brazilianen die vandaag in Europa gevestigd zijn: een krachtige reis op de grens tussen afstand en nabijheid.

De voorstelling gaat door in open lucht (Tuin De Kriekelaar) van 20/05 t.e.m. 24/05 telkens om 20u30.

Direction, conception: Lia Rodrigues | With : Luyd Carvalho, Marllon Araújo, Volmir Cordeiro, Calixto Neto | Light and sound design : Pierre Willems | Commissioned and produced by Kunstenfestivaldesarts | Supported by: Kunstenwerkplaats

Algemene informatie

Thema: 
Moderne dans, Podium
Wanneer: 

20.5.2021
van 20:30 tot 21:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Prijs: 

€ 16

€ 13,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Outrar - Lia Rodrigues - Dans

Prijs

€ 16

€ 13,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

Kunstenfestivaldesarts

Waar

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Bereikbaarheid

trein; halte Brussel-Noord tram 55, 56, 33 en nachtbus N01; halte Rubens tram 25, 94; halte Liedts