Mars

Za 24.4.2021

Mars

24 april: 24 youyousters strijken neer op drie plaatsen in de openbare ruimte om er de voorstelling YOUYOUYOU te brengen. Met een rondgang. of een vrouwenmars verbinden ze de plekken en verschillende stedelijke realiteiten met elkaar.

Het is een bijzondere feesteditie van het successtuk dat al sinds 2014 wordt vertolkt en huldigt een nieuwe YouYou-groep in. De optredens van YOUYOUYOU gaan door op wandelafstand van elkaar: de kade van Kanal, het park van Tour & Taxis en het plein de Tuin der Rechtvaardigen in de Tivoli woonwijk, een gloednieuwe passiefwijk die een voormalig niemandsland omtoverde tot een dynamische buurt.

Het publiek kan zich aansluiten bij een van de plekken, of meestappen in de mensenslinger en het optreden drie keer in een andere omgeving beleven. Het stuk zal het publiek overigens van heinde en ver kunnen horen, want het is volledig gebaseerd op youyou's, de schrille, luide kreten die vrouwen slaken bij trouwfeesten of andere feestelijke gelegenheden. Het gebruik is afkomstig uit Noord-Afrika, het Mediterraanse gebied, het Midden-Oosten, en uit regio's beneden de Sahara. Via de diaspora kwam de kreet ook in Brussel terecht, waar de kreet het klanklandschap verrijkt.

DRIEWERF YOUYOUYOU is een feesteditie, want de groep vrouwen die sinds september in GC De Kriekelaar onder leiding van Fleur Khani samenkwamen, verenigt de krachten met een oudere YouYou-groep die in de Kunstenwerkplaats Pianofabriek reeds sinds 2014 actief is.

Partners zijn GC De Kriekelaar, Kunstenwerkplaats, Kanal, met de steun van VGC, Erfgoed Brussel en de verschillende buurtorganisaties die betrokken zijn bij het project (met onder meer voorafgaande workshops en Club Zaghareeds in de buurten).

Algemene informatie

Thema: 
Ander
Wanneer: 

Za 24.4.2021
van 16:00 tot 22:00

Waar: 

Kanal

Square Sainctelette 21

1000 Brussel

Prijs: 

Gratis

Mars

Prijs

Gratis

Reservatie

GC De Kriekelaar
tel 02 245 75 22
dekriekelaar@vgc.be

Waar

Kanal

Square Sainctelette 21

1000 Brussel