Halewyn

11.2.2022 

Halewyn

Raphaël De Cock brengt met Halewyn’, een eigentijdse voorstelling gebaseerd op de befaamde Middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn.

Tijdens zijn reizen ontdekte Raphaël dat er talloze varianten van de ballade bestaan van Ijsland, Hongarije tot zelfs Sefardisch Marokko, maar de oudste wortels liggen blijkbaar in onze contreien. Net daarom brengt hij ook artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit de verschillende talen’ die elk van de artiesten speelt / zingt / spreekt / tekent / beweegt te komen tot een project vol hybride invalshoeken. De toevoeging van nieuwe muziek(stijlen) en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling van het verhaal.

Een zanger-acteur neemt de rol van Halewyn op zich, begeleid door muzikanten. Een geluidskunstenaar schept met electro en soundscapes de juiste sfeer. Een zandkunstenares en een danseres-actrice-circusartieste voegen heel eigen(tijdse) visuele aspecten aan de voorstelling toe en zorgen zo voor de rode draad met hun hedendaagse, metaforische en tijdloze taferelen.

Een heel mooi verzorgde bewerking van het Halewyn verhaal, met muziek, zang, dans en zandtekeningen. Vooral dat laatste zorgt voor een extra magisch effect, maar het is uiteraard het samengaan van al deze kunstvormen dat de voorstelling interessant en fascinerend maakt.

Zang, keyboards, ukulele & effecten: Aline Goffin / Danseres, actrice: Nele Callebaut Zandkunst: Colette Dedyn / Chromatisch accordeon: Bert Ruymbeek / Zang, viool, bratsch & viola d’amore: Edwin Vanvinckenroye / Electronische muziek & soundscapes: Stef Vanderhaeghe / Zang & muziekinstrumenten: Raphaël De Cock / Dramaturgie: Annemarie Peeters / Kostuums: Lotte Boonstra.

Algemene informatie

Thema: 
Theater, Podium
Wanneer: 

11.2.2022 om 10:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Extra info: 

Paspartoe kansentarief €2

Prijs: 

€ 11

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Halewyn

Prijs

€ 11

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

GC De Kriekelaar
tel 02 245 75 22
dekriekelaar@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Bereikbaarheid

trein; halte Brussel-Noord tram 55, 56, 33 en nachtbus N01; halte Rubens tram 25, 94; halte Liedts