Halewyn

7.5.2021 

Halewyn

Raphaël De Cock brengt met Halewyn’, een eigentijdse voorstelling gebaseerd op de befaamde Middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn.

Tijdens zijn reizen ontdekte Raphaël De Cock dat er talloze varianten van de ballade bestaan van Ijsland, Hongarije tot zelfs Sefardisch Marokko, maar de oudste wortels liggen blijkbaar in onze contreien. Net daarom brengt hij ook artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit de verschillende talen’ die elk van de artiesten speelt / zingt / spreekt / tekent / beweegt, te komen tot een project vol hybride invalshoeken.

De toevoeging van nieuwe muziek(stijlen) en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling van het verhaal, geheel in de zin van de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering sinds de Middeleeuwen, of zelfs van lang daarvoor nog. De zangeres Emma Rekers voorziet de heldin van een stem, een zanger-acteur neemt de rol van Halewyn op zich. Een geluidskunstenaar schept met electro en soundscapes de juiste sfeer. Een zandkunstenares en een danseres-actrice-circusartieste voegen heel eigen(tijdse) visuele aspecten aan de voorstelling toe en zorgen zo voor de rode draad met hedendaagse, metaforische en tijdloze taferelen.

Zang, keyboards, ukulele & effecten: Aline Goffin / Danseres, actrice: Nele Callebaut Zandkunst: Colette Dedyn / Chromatisch accordeon: Bert Ruymbeek / Zang, viool, bratsch & viola d’amore: Edwin Vanvinckenroye / Electronische muziek & soundscapes: Stef Vanderhaeghe / Zang & muziekinstrumenten: Raphaël De Cock / Dramaturgie: Annemarie Peeters / Kostuums: Lotte Boonstra.

Algemene informatie

Thema: 
Theater, Podium
Wanneer: 

7.5.2021 om 10:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Extra info: 

Papsartoe kansentarief €2

Prijs: 

€ 11

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Halewyn

Prijs

€ 11

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

GC De Kriekelaar
tel 02 245 75 22
dekriekelaar@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw
Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Bereikbaarheid

trein; halte Brussel-Noord tram 55, 56, 33 en nachtbus N01; halte Rubens tram 25, 94; halte Liedts