1030 Krieken voor crème glace / Griottes pour crème glace

21.9.2019 - 28.9.2019

1030 Krieken voor crème glace / Griottes pour crème glace

Leer samen met Glacier Belicia het lekkerste Kriekenijs maken. Glacier Belicia zet de ambacht van het ijs maken in de kijker, hij leert je werken met de machines, de juiste emulsie maken en het perfecte ijsbolletje draaien.

Er worden Schaarbeekse krieken voorzien voor het atelier, maar je kan ook je eigen Krieken naar de kriekelaar brengen. Zo maak je ijs van de krieken uit jouw tuin! Hoe jouw krieken aanleveren? (indien je eigen krieken hebt)

1. Bescherm de kriekenboom met een net en/of vogelverschrikker

2. Pluk de rijpe krieken

3. Ontpit de krieken

4. Spoel de pitten met weinig water

5. Vries het vruchtvlees samen met het spoelwater in (bakje/zakje)

6. Lever jouw diepvrieskrieken vanaf maandag 5 augustus af bij De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek), je krijgt je ticket (5 euro) voor deelname later opgestuurd.

Merci! Dit initiatief gaat uit van De Kriekelaar GC, 1030cultuur, Glacier Belicia, Buumplanters en Schaarbeekse Kriekenboomsage. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie - Erfgoed.

Algemene informatie

Wanneer: 

21.9.2019 - 28.9.2019
op 21/09/2019 van 14:00 tot 16:00
op 28/09/2019 van 14:00 tot 16:00

Waar: 

Glacier Belicia
Colignonplein 3
1030 Schaarbeek

Thema: 
Voeding en horeca, Educatief
Leervorm: 
Workshop
Extra info: 

Op zaterdag 21/09 Op zaterdag 28/09

In samenwerking met: 

Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw

Prijs: 

€ 8

1030 Krieken voor crème glace / Griottes pour crème glace

Prijs

€ 8

Inschrijven via

GC De Kriekelaar
tel 02 245 75 22
dekriekelaar@vgc.be

Waar

Glacier Belicia
Colignonplein 3
1030 Schaarbeek